FULL CREATIVE Fresher Interview Questions with Answers 

This blog explains about FULL CREATIVE Fresher Interview Questions with Answers  and is given below :  

1. Pointing to a photograph Anjali said, “He is the son of the only son of my grandfather.” How is the man in the photograph related to Anjali?

  1. Brother 
  2. Uncle 
  3. Son 
  4. Data is inadequate 

Answer: Option A

Explanation:

The man in the photograph is son of Anjali’s grandfather’s son i.e., the son of Anjali’s father. Hence, the boy is the brother of Anjali.

2. 5, 10, 13 , 26 , 29 , 58 , 61 , ____

  1. 128
  2. 125
  3. 122
  4. 64

Answer : Option C

Explanation :

 We have 5 * 2 = 10

               13 * 2 = 26

               29 * 2 = 58

 So         61 * 2 = 122

3. Choose the right answer 0.18 l 0.36 l 0.72 l ? l 2.88

a. 0.9

b. 1.26

c. 1.44

d. 1.62

Answer : Option C

Explanation :

 We have  0.18 * 2 = 0.36

                  0.36 * 2 = 0.72

                 0.72 * 2 = 1.44

                1.44 * 2 = 2.88

4. Select the word that is similar to gross

a. Tense

b. Archaic

c. Untimely

d. Unpleasant

Answer : Option D

Explanation :

The meaning for gross is unpleasant.

5. When folded into a three dimensional object , the corner A touches which other corner ?

a. B

b. C

c. E

d. D

Answer : Option c

Explanation : NO explanation

6. Joel scores 12 out of 20 . Express the marks in percentage ?

a. 60

b. 70

c. 20

d. 55

Answer : Option A

Explanation :

 We have 12 out of 20 = 12 /20

                                       = 3 / 5

 The marks in percentage = 3 / 5 * 100 = 60 %   

7. Rearrange the words to form a complete sentence , is it true or false ? A legs has eight spiders

a. True

b. False

c. A sentence cannot be formed

d. Uncertain

Answer : Option c

Explanation :

The actual sentence is A spider has eight legs.  

8. On Tuesday and Wednesday, cab fare cost $7.75 total. On Monday and Thursday, cab fare cost $6.30 on each day. On Friday, cab fare cost $7.00. What was the average daily cost ?

a. $ 5.47

b. $ 7.10

c. $ 7.02

d. $ 5.35

Answer : Option A

MEAN = ∑X/n = (7.75 + 6.30 + 6.30 + 7.00)/5 =  27.35 / 5 = 5.47

9. – 57 + -74 equals :

a. -137

b. -17

c. 17

d. -131

Answer : Option D

Explanation :

The addition of – 57 and – 74 equals – 131

10. What is the average of 14, 17 , 22 , 27 ?

a. 20

b. 15

c. 22

d. 17

e. 12

Answer : Option A

Explanation :

The average of 14, 17 , 22 and 27 is given by  ( 14 + 17 + 22 + 27 ) / 4

                          =  80 / 4   = 20

11. Are the following two words similar , contrary or not related ?

Detest   ?  Despise

  1. Similar
  2. Contrary
  3. Not related

Answer : Option A

Explanation : The synonym of Detest is Despise . Their meaning is hate

12. 42 x 0 x 6 =

a. 6

b. 252

c. 0

d. 7

e. 242

Answer : Option C

Explanation :

Any number when multiplied to zero is zero again .

13. The whole country must _____ the games on television

a. Stare

b. Watch

c. Gaze

d. Glare

Answer : Option B

Explanation :

When it comes Television the action will be called watching  the games.  

14. You and 3 friends went out for dinner . The bill is $ 85.36 . How much does the each person owe ?

a.$ 21.34

b. $ 23.54

c. $ 28.45

d. $ 19.36

Answer : Option A

Explanation :

Total number of persons including the narrator is four . So the bill shared will be  85.36 / 4 = $ 21.34

15. Select the line that contains the misspelled word , grammatical error or punctuation error

a. The work of fire fighters often requires

b. them to be at all hours ; some

c. Respond to calls from there private homes :

d. While others stay in the firehouse during their shifts

Answer : Option C

Explanation :

All the sentences except C conveys the meaning .