AthenaHealth Fresher Interview Questions with answers .
This blog briefly explains about AthenaHealth Fresher Interview Questions with answers . Some of the questions are :
1 . Buy 6 Get 1 Discount
What is the discount shop keeper gives on buy 6 get 1?
If the price of each article = Rs. 10
Then at the cost of Rs. 60 the shop keeper will give 7 articles.
So the customer will get ( 60 / 7 ) discount = 8.57 %
2. Question on Time and Work
D can complete the work in 10 days. A alone can do a piece of work in 15 days and B alone in 20 days. How many days will take for A and B to complete the work, as working together. And the payment for that work is Rs.9000. What will be the share for A and B?
A’s one day work = 1 / 15
B’s one day work = 1 / 20
( A + B )’ s one day work = 1 / 15 + 1 / 20
= ( 3 + 4 ) / 60 = 7 / 60
Hence A and B together finish the work in 60 / 7 days = 8.57 days
Share of A = ( 60 / 7 ) * ( 1 / 15 ) of Rs. 9000
= ( 4 / 7 ) * 9000 = Rs. 5143
Share of B = ( 3 / 7 ) * 9000 = Rs. 3857
3. There are 25 Horses which all run at different speeds. A faster horse always beats a slower horse. You can race 5 horses at a time. There are no ties and you may not time them. What is the minimum number of races needed to determine the 3 fastest horses in order from fastest to slowest?
ANSWER : 7 races
REASON : In the first five races having 5 horses in each race we get five horses running fast . Having two more races among the five horses we get 3 fastest horses in order from fastest to the slowest.
4. In a class if 1 is absent the rest of them can be divided into 6 equal groups and if two are absent can be divided into 7 equal groups. Find the minimum number of students in the class?
ANSWER : 37 students
REASON : 37 = 37 – 1 = 36 = 6 (6)
37 = 37 – 2 = 35 = 7 (5)
5. A person sees the mirror image of the clock at home and travels 20 Minutes to a camp. He notices that he is 2 hour and 30 minutes late. What is the time at the home when he started?
First subtract 20 minutes from 2 1/2 hours to compensate for his 20 minute bike ride to give a difference of 2 hours and 10 minutes.
So, divide that 2 hours and 10 minutes by 2 and this will give you the center-point (65 minutes) for compensating for the mirror.
By adding that 65 minutes to 6 o’clock you get the time he left home (7:05), and the time he saw in the mirror (4:55).
Furthermore, by re-adding the 20 minutes from when he left (7:05), you get what time he got to camp (7:25).