IT GALAX Fresher Interview Questions with Answers 

This blog explains about IT GALAX Fresher Interview Questions with Answers and is given below : 

1. 22 + 4 * ( 3 -1 ) = ?

A.12

B. 23

C. 10

D.16

Answer  : Option A

Explanation  :

22  + 4 * ( 3 – 1 ) = 4 + 4 * 2

                             = 4 + 8

                             = 12

2. Which word will appear fourth in the dictionary ?

A. Solitaire

B. Soliloquy

C. Solitary

D. Solitude

Answer : Option D

Explanation :

According to dictionary the arrangements of the words will be
Soliloquy, Solitaire, Solitary, Solitude.
Hence the word that appear fourth in the dictionary is Solitude.

3. If P denotes ‘ multiplied by’ , T denotes ‘ subtracted from’ , M denotes ‘ added to ‘ and B denotes ‘ divided by ‘ , then

28 B 7  P 8 T 6 M 4 = ?

A. 30

B. 40

C. 27

D. 18

Answer : Option A

Explanation :

 28 / 7 * 8 – 6 + 4 = (28 / 7 )* 8 – 6 + 4

                               = ( 4 * 8 ) – 6 + 4

                               = ( 32 – 6 ) + 4

                               =  26 + 4

                               =  30

4. If 2b – b + 5b = 4a – 16 and if a = 4 , what is the value of b ?

A. 0

B. 12

C. 3

D. -3

        Answer : Option A

        Explanation :

               2b – b + 5b = 4a – 16 where a = 4

                             6b =  4(4) – 16  

                            6b =   0

                             B = 0

5. Which number would replace underline mark in the series ? 2 , 5 , 10 , 17, __ , 37

A. 27

B. 24

C. 26

D. 28

        Answer : Option C

       Explanation :

                1^(2)+1=2
2^(2)+1=5
3^(2) +1=10
4^(2)+1=17
5^(2)+1=26
Or
2+3=5
5+5=10
10+7=17
17+9=26

6. What is 6300 of 42,000 in percent ?

A. 10

B. 15

C. 25

D. 5

Answer : Option B

 Explanation :

  6300    =  42,000 * X / 100

  6300    =  420 X

            X = 6300 / 420

            X = 15  

 7. In the following alphabet second half is written first and then the first half is arranged in reverse order . Then which of the following will be the 5th letter to the left of 16th letter from the right ?

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A. S

B. T

C. P

D. F

Answer : Option A

Explanation :

N O P Q R S T U V W X Y Z M L K J I H G F E D C B A
(16 + 5) = 21th letter from your right is S.

 

8. Find the odd one out ?

A. Cruise

B. Crusade

C. Expedition

D. Campaign

Answer : Option D

Explanation :

cruise It’s because rest all mean expedition or campaign whereas this word means a sail set to voyage.

9. Solve the equation for x : 19 ( x + y ) + 17 = 19 ( -x + y ) – 21

A. -1

B. -2

C. -3

D. -4

E. None of these

Answer : Option A

Explanation :

               19 ( x + y ) + 17 = 19 ( -x + y ) – 21

              19 x + 19 y + 17 =  -19 x + 19 y – 21

               19 x + 19 x         =  – 21 – 17  

         38 x                   = – 38

                       X         =   -1

10 . Cricket : Pitch ::

A. Ship : Dock

B. Boat : Harbour

C. Boxing : Ring

D. Wrestling : Track

Answer : Option C

Explanation :

   The game of Cricket is played on the pitch . Similarly the boxing is done on the Ring

11. PUSH is coded as 1234 , ROUGH is coded as 65274. Then SOUP is coded as ______

A. 3521

B. 3724

C. 3165

D. 3456

Answer : Option A

Explanation :

S = 3 , O = 5 , U = 2 , P = 1

12. Ten years ago , P was half of Q’s age. If the ratio of their present ages is 3 : 4 , what will be the total of their ages ?

A. 45

B. 40

C. 35

D. 30

Answer : Option C

Explanation :

Let the ages of P and Q before 10 years be  x and 2x . At present it will be

( x + 10 ) : ( 2x + 10 ) : : 3 : 4

4 ( x + 10 ) = 3 ( 2x + 10 )

  4x + 40    = 6x + 30

      2x         = 10  

  =>  x         = 5 years

 P = 15 years and Q = 20 years. So the sum of their ages = 35

13. A B S T P Q are sitting in a row . P and Q are sitting in the centre while A and T are at the end. If B is sitting right to A , then who is at the left of T ?

A. P

B. B

C. S

D. Q

Answer : Option B

Explanation :

Their seating will be  T  S P Q B A . So S is at the left of T

14. If 7 spiders make 7 webs in 7 days , then how many days are required for 1 spider to make 1 web ?

A. 10

B. 27

C.13

D. 14

Answer : Option B

Explanation :

It takes 7 days to spin a web for each and every spider.

15. A shepherd had 27 sheep. All but 10 died . How many be left with ?

A. 10

B. 15

C. 17

D. 27

Answer : Option A

Explanation :  

“All but 10 died” means all except 10 died, so he is remained with 10 sheep.