**IT GALAX Fresher Interview Questions with Answers **

**This blog explains about IT GALAX Fresher Interview Questions with Answers and is given below : **

**1. 2 ^{2} + 4 * ( 3 -1 ) = ?**

**A.****12 **

**B. 23**

**C. 10**

**D.16**

**Answer : Option A**

**Explanation :**

**2 ^{2 } + 4 * ( 3 – 1 ) = 4 + 4 * 2 **

** = 4 + 8 **

** = 12 **

**2. Which word will appear fourth in the dictionary ?**

**A. Solitaire**

**B. Soliloquy**

**C. Solitary**

**D. Solitude**

**Answer : Option D**

**Explanation : **

**According to dictionary the arrangements of the words will be
Soliloquy, Solitaire, Solitary, Solitude.
Hence the word that appear fourth in the dictionary is Solitude.**

**3. If P denotes ‘ multiplied by’ , T denotes ‘ subtracted from’ , M denotes ‘ added to ‘ and B denotes ‘ divided by ‘ , then **

**28 B 7 P 8 T 6 M 4 = ?**

**A. 30 **

**B. 40**

**C. 27**

**D. 18**

**Answer : Option A**

**Explanation : **

** 28 / 7 * 8 – 6 + 4 = (28 / 7 )* 8 – 6 + 4 **

** = ( 4 * 8 ) – 6 + 4**

** = ( 32 – 6 ) + 4 **

** = 26 + 4 **

** = 30 **

**4. If 2b – b + 5b = 4a – 16 and if a = 4 , what is the value of b ?**

**A. 0 **

**B. 12**

**C. 3**

**D. -3**

** Answer : Option A**

** Explanation : **

** 2b – b + 5b = 4a – 16 where a = 4 **

** 6b = 4(4) – 16 **

** 6b = 0 **

** B = 0**

**5. Which number would replace underline mark in the series ? 2 , 5 , 10 , 17, __ , 37**

**A. 27**

**B. 24**

**C. 26**

**D. 28**

** Answer : Option C**

** Explanation :**

** 1^(2)+1=2
2^(2)+1=5
3^(2) +1=10
4^(2)+1=17
5^(2)+1=26
Or
2+3=5
5+5=10
10+7=17
17+9=26**

**6. What is 6300 of 42,000 in percent ?**

**A. 10**

**B. 15**

**C. 25**

**D. 5**

**Answer : Option B**

** Explanation : **

** 6300 = 42,000 * X / 100 **

** 6300 = 420 X**

** X = 6300 / 420**

** X = 15 **

** 7. ****In the following alphabet second half is written first and then the first half is arranged in reverse order . Then which of the following will be the 5 ^{th} letter to the left of 16^{th} letter from the right ?**

**A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z**

**A. S**

**B. T**

**C. P**

**D. F**

**Answer : Option A**

**Explanation :**

**N O P Q R S T U V W X Y Z M L K J I H G F E D C B A
(16 + 5) = 21th letter from your right is S.**

** **

**8. Find the odd one out ?**

**A. Cruise**

**B. Crusade**

**C. Expedition**

**D. Campaign**

**Answer : Option D**

**Explanation :**

** cruise It’s because rest all mean expedition or campaign whereas this word means a sail set to voyage.**

**9. Solve the equation for x : 19 ( x + y ) + 17 = 19 ( -x + y ) – 21**

**A. -1**

**B. -2**

**C. -3**

**D. -4**

**E. None of these**

**Answer : Option A**

**Explanation : **

** 19 ( x + y ) + 17 = 19 ( -x + y ) – 21**

** 19 x + 19 y + 17 = -19 x + 19 y – 21**

** 19 x + 19 x = – 21 – 17 **

** 38 x = – 38 **

** X = -1 **

**10 . Cricket : Pitch ::**

**A. Ship : Dock **

**B. Boat : Harbour**

**C. Boxing : Ring**

**D. Wrestling : Track**

**Answer : Option C**

**Explanation : **

** The game of Cricket is played on the pitch . Similarly the boxing is done on the Ring**

**11. PUSH is coded as 1234 , ROUGH is coded as 65274. Then SOUP is coded as ______**

**A. 3521**

**B. 3724**

**C. 3165**

**D. 3456**

**Answer : Option A**

**Explanation :**

** S = 3 , O = 5 , U = 2 , P = 1**

**12. Ten years ago , P was half of Q’s age. If the ratio of their present ages is 3 : 4 , what will be the total of their ages ?**

**A. 45**

**B. 40**

**C. 35**

**D. 30**

**Answer : Option C**

**Explanation :**

**Let the ages of P and Q before 10 years be x and 2x . At present it will be **

**( x + 10 ) : ( 2x + 10 ) : : 3 : 4**

**4 ( x + 10 ) = 3 ( 2x + 10 )**

** 4x + 40 = 6x + 30 **

** 2x = 10 **

** => x = 5 years**

** P = 15 years and Q = 20 years. So the sum of their ages = 35 **

**13. A B S T P Q are sitting in a row . P and Q are sitting in the centre while A and T are at the end. If B is sitting right to A , then who is at the left of T ?**

**A. P**

**B. B**

**C. S**

**D. Q**

**Answer : Option B**

**Explanation : **

**Their seating will be T S P Q B A . So S is at the left of T **

**14. If 7 spiders make 7 webs in 7 days , then how many days are required for 1 spider to make 1 web ?**

**A. 10**

**B. 27**

**C.13**

**D. 14**

**Answer : Option B**

**Explanation : **

**It takes 7 days to spin a web for each and every spider. **

**15. A shepherd had 27 sheep. All but 10 died . How many be left with ?**

**A. 10**

**B. 15**

**C. 17**

**D. 27**

**Answer : Option A**

**Explanation : **

**“All but 10 died” means all except 10 died, so he is remained with 10 sheep.**

** **

** **

** **

** **

** **

** **